Rychlost v centru Písečné pohlídají radary

Na rychle jedoucí řidiče si chtějí posvítit v Písečné. Zastupitelům obce jde hlavně o centrum, kde je i škola, školka, kulturní dům, obecní úřad.

V centru Písečné budou radary měřit rychlost. Foto: tm

Nutno říct, že silnice vedoucí Písečnou k rychlé jízdě mnohdy až svádí, na druhou stranu to nic nemění na faktu, že v centru obce je povolena čtyřicítka. „Bývá zde velký pohyb lidí. Ať už školáků, nebo odpoledne lidé vyrážejí za sportem na výletiště, nebo dětského areálu naproti škole,“ předeslal během srpnového jednání zastupitelů starosta obce David Ćmiel a dodal, že s povolenou čtyřicítkou si někteří řidiči hlavu vůbec nelámou.

Z obou stran silnice budou namalovány na vozovku velké dopravní značky – Pozor děti. „Dalším prostředkem, který by mohl pomoci snížit rychlost v obci, je radar,“ pokračoval starosta. Zastupitelé se během debaty přiklonili k tomu, aby nebyl jen jeden radar, ale hned dva – po jednom z každé strany.  Ohledně samotných měřičů rychlosti v Písečné chtějí jít cestou prevence, nechtějí hned přikročit k vybírání pokut. Proto by oba radary mohly dohromady stát něco přes 100 tisíc korun.

Další zprávy z regionu