Rys hledá jméno, bude maskotem her

Zimní Olympiáda dětí a mládeže se kvapem blíží. Bude se konat od 26. do 30. ledna 2025 v Moravskoslezském kraji a zavítá i do Třince. Maskotem je roztomilý rys, kterému ovšem stále chybí jméno.

Roztomilý rys hledá jméno. Kdo ho vymyslí? Šanci má každý. Foto: MSK

„Na zimní Olympiádu dětí a mládeže se těšíme, rozhýbe a oživí u nás hned několik lokalit. Mladí sportovci budou bojovat o medaile v Beskydech na Bílé, ve sportovních halách v Třinci, Českém Těšíně, Frýdku-Místku i v Ostravě. Věřím, že je všude přijdou podpořit naši skvělí fanoušci, pro které bude tato akce nejen úžasnou podívanou, ale i motivací k pohybu a ke sportu,“ řekl hejtman Moravskoslezského kraje Josef Bělica.

Kromě odpočtu do akce samotné odstartovala také soutěž o jméno maskota, do níž se může zapojit veřejnost, a to na facebookové stránce Olympiády dětí a mládeže či na profilu Moravskoslezského kraje. Současně budou zapojeny i školy pořádajícího kraje, pokud se během září přihlásí do doprovodného programu.

Ten je určený pro druhý stupeň základních škol, víceletá gymnázia a střední školy. Obsahuje čtyři fáze a je možné se zúčastnit jen vybraných. Hned v říjnu budou děti například stavět překážkovou dráhu pro maskota, který už bude znát své jméno. Součástí jsou také vzdělávací materiály o olympismu a videa. Celý doprovodný program je na webu Českého olympijského týmu a bude rozeslán školám Moravskoslezského kraje. Během Olympiády dětí a mládeže v Jihočeském kraji se do doprovodného programu zapojilo přes sto škol.

Další zprávy z regionu