S úklidem lesoparku pomohli studenti

Lesopark hutnického města se pomalu zbavuje spouště, kterou tady zanechala zkraje roku větrná smršť. Ruce k dílu přidali také studenti Střední odborné školy Třineckých železáren, kteří zelené srdce Třince uklidili od klestí a popadaných větví.

Studenti udělali v lesoparku obrovský kus práce. Foto: pm

„Lesopark je něco jako naše rodinné stříbro, proto nám záleží na tom, aby co nejdříve z této kalamity vzpamatoval. Lesy ČR už odtěžily a odvezly polámané a vyvrácené stromy, za což děkujeme. Pak se pustila do práce organizace STaRS, která upravila a vysypala pěšinky štěpkou, ale je třeba ještě dočistit okolí pobytových ploch a pěšinek,“ uvedla starostka Třince Věra Palkovská a dodala, že právě tady se zrodil nápad zapojit do akce mladou generaci.

Bohulibá myšlenka se proměnila v čin minulé úterý, kdy se do úklidu pustilo na sedmdesát studentů SOŠ TŽ. „Práce v lese na čerstvém vzduchu našim žákům prospěje a navíc pomůžeme zvelebit lesopark místním obyvatelům. Jsme rádi, že jsme se mohli zapojit a podpořit město,“ kvitoval akci ředitel školy Aleš Adamus.
Jako poděkování za odvedenou práci dostali studenti nejen svačinu v podobě řízku, ale také volnou vstupenku na krytý bazén.

Více se dočtete ve středečním vydání Třineckého hutníku.

Další zprávy z regionu