Senioři prozradili, co je trápí

Hluk, nepořádní pejskaři, neukáznění řidiči, nepořádek na některých místech ve městě. Ale i vandalské skutky, vysoká výše záloh za topení či chybějící výtah ve zdravotním středisku. To všechno trápí seniory v Jablunkově. O svých trampotách minulý týden diskutovali v místním Senior Pointu se starostou a místostarostou nejvýchodnějšího města u nás.

Další diskuze vedení Jablunkova se seniory se uskuteční v březnu a červnu. Foto: ba

První dva muži Jablunkova, starosta Jiří Hamrozi a místostarosta Luboš Čmiel, podrobně seznámili účastníky diskuse s nejvýznamnějšími investičními záměry, k nimž město hodlá přistoupit v průběhu letošního roku. Posléze přišly na přetřes různé útrapy místních občanů seniorského věku.

„Dříve jsme se setkávali jednou měsíčně, ale s ohledem na nízký počet účastníků jsme se rozhodli, že se seniory budeme diskutovat co čtvrt roku. Během každé debaty si sepíšeme seznam všech požadavků a snažíme se je co nejdříve vyřešit. Některé jsou však během na dlouhou trať,“ řekl Jiří Hamrozi a ocenil místní seniory, že se neostýchají vést konstruktivní diskuzi.

„Setkání s vedením města hodnotím kladně. Velmi oceňuji, že starosta i místostarosta se zajímají o to, co lidi v našem městě trápí, že vyslechnou občany a snaží se řešit jejich problémy, což všude není běžné,“ řekla Emilie Jalubská ze Senior Pointu.

Další zprávy z regionu