Senioři ukončili univerzitu 3. věku

Slavnostní chvíle zažili senioři, kteří navštěvovali univerzitu třetího věku v Třinci. V úterý 26. října převzali diplom z rukou rektora Ostravské univerzity Jana Laty.

Rektor Ostravské univerzity Jan Lata předal diplom všem seniorům, kteří úspěšně ukončili devátý ročník. Foto: mr

Potkávají se s přáteli, navazují kontakty, k tomu se navíc dozví i spoustu nových informací. Hlavně ale nesedí doma a trénují paměť. To všechno mají rádi senioři z Třinecka, kteří právě proto navštěvovali už devátý cyklus přednášek místní univerzity třetího věku. Ten nyní skončil předáním diplomů.

„Moc se nám tady líbí, přednášky jsou pestré, různorodé, z mnoha oblastí. Po škole si vždy zajdeme ještě na kávu a máme tak moc pěkný den,“ shodla se skupinka studentek – seniorek, které v rukou třímaly diplomy a už plánovaly, že se určitě zapíšou do desátého cyklu. Byly mezi nimi i takové, které univerzitu navštěvují od začátku.

„Mně se moc líbí, že zde potkávám své kamarády a známé. Navíc mi škola hodně dala, například jsem se dozvěděl spoustu užitečných rad, jak pečovat o své zdraví,“ pousmál se další student, Petr Holeksa. Ke vzdělávání má velice kladný vztah, mnoho let učil na Střední odborné škole Třineckých železáren. Proto i on bude na univerzitě rád i se svou ženou pokračovat. Pokud ovšem bude.

Dobrou zprávu přinesl samotný rektor Jan Lata. „Můžu všem slíbit, že desátý, jubilejní běh určitě otevřeme. V Třinci je totiž jedna z našich nejoblíbenějších destinací, a je to nejen proto, že jsou zde lidé, kteří studovat chtějí i ve starším věku, ale máme vynikající spolupráci s městem,“ chválil rektor.

Na slavnostní zakončení devátého cyklu přišla seniorům pogratulovat i primátorka Třince Věra Palkovská. „Mám nesmírnou radost, že nás ani koronavirus nezastavil a jsme tady. Velice si cením skvělé spolupráce s Ostravskou univerzitou, která se prolíná i v mnoha dalších oblastech našeho života,“ kvituje primátorka. Pokračovala, že vzdělávání je nesmírně cenné, o to více pak v době dezinformací a bludů, které se na lidi valí hlavně ze sociálních sítí.

Další zprávy z regionu