Sesuv břehu Olše se blíží k obchvatu

Teď už opravdu není čas na nějaké čekání. Vydatné srpnové deště opět urychlily dlouhodobý sesuv břehu řeky Olše v Bystřici. Koryto řeky se tím nebezpečně dostává do blízkosti obchvatu Třince, do hry již vstoupilo Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD).

Vydatné srpnové deště se rovněž podepsaly na sesuvu břehu Olše. Foto: tm

Kritické místo je veřejnosti téměř utajeno. Od obchvatu je dělí protihluková stěna a z druhé strany k němu nevede žádná silnice či chodník. Když tam ale někdo zavítá, uvidí, co dokáže způsobit voda.

Starosta Bystřice Roman Wróbel proto inicioval již na jaře přímo na místě pracovní schůzku. Zúčastnili se jí zástupci zdejšího stavebního úřadu a Povodí Odry jako správce toku. „Od té doby se ledy hnuly a uskutečnila se schůzka se správcem komunikace – ostravskou pobočkou ŘSD. Její zástupci si jsou vědomi, že daný úsek je problematický, přesto byli stavem ohromeni,“ řekl Wróbel.

„Celou situaci aktivně řešíme. Ovšem není to jen o ŘSD, ale také o správci daného vodního toku,“ řekla mluvčí ŘSD Nina Ledvinová. ŘSD nyní připravuje podklady pro příslušný vodoprávní úřad s žádostí o řešení současné situace. „Na základě s nimi provedené pochůzky je pak na zvážení posudek hydrologem,“ doplnila mluvčí.

Více se dočtete v dnešním vydání Třineckého hutníku.

 

Další zprávy z regionu