Setkání dětí a rodin s otcem biskupem

Táta, máma, holka, kluk, rodina nám není fuk, takové je motto akce, která se bude ve čtvrtek 1. července konat na Prašivé. Rodiny s dětmi se tam setkají s otcem biskupem a užijí si i spoustu zábavy.

Rodiny s dětmi vyrazí na Prašivou. Čeká je tam nejen zábava, ale i poučení. Foto: pořadatelé

Tradiční setkání s otcem biskupem, které je určeno rodinám s dětmi, slibuje bohatý program na různých stanovištích, která budou rozmístěna již cestou na horu Prašivá. Malí turisté se mohou těšit na společné soutěže a hry. Rodiče si z akce zase mohou odnést tipy, kam s dětmi na výlet, kde se ubytovat a kam za zábavou.

Kromě toho budou nachystány také stanoviště ve spolupráci s ekologickou organizací Laudato sii, na kterých se rodiny dozví o hospodaření s plasty, o nakupování s rozumem anebo také o biodiverzitě. Na jednom ze stanovišť se účastníci setkají s lesníky, kteří si s dětmi popovídají o lese, rostlinách a zvířátkách. Děti se naučí s babičkami poznávat bylinky a jak si z nich uvařit čaj.

Členové rodin si pak mohou vytvořit společné otisky prstů a sádrová srdíčka se jmény celé rodiny. Součástí aktivit jsou také biblická témata a poslední zastávkou je samotné setkání s otcem biskupem.

Další zprávy z regionu