Silnice letos opravili na poslední chvíli

Zcela jiný scénář měly letošní opravy místních komunikací v Hrádku. Kvůli stavbě vodovodu nechali opravy až na konec října a listopad. Vše stihli akorát.

Nová silnice v lokalitě Kempčice. Foto: obec

„Sice nám chybí ještě opravit nějaké drobnosti, což možná stihneme dodělat až příští rok. Obalovačky na konci listopadu zavírají,“ nastínil starosta Hrádku Robert Borski, který je rád, že hlavní práce se povedly. „V lokalitě Kempčice, což je takové menší satelitní městečko, jsme chtěli, aby si lidé nejdřív vybudovali vodovodní přípojky. Byl to celkem stres, poslední člověk stihl přípojku o den dříve, než se začal pokládat asfalt,“ pokračoval Borski s tím, že se jednalo o necelý kilometrový úsek silnice.

V Hrádku investují do oprav místních komunikací každoročně dva až 2,5 milionu korun. V příštím roce zvažují opravu silnice ke zvoničce sv. Izidora. „V lesním úseku potřebujeme, aby nám lidé a firmy cestu darovali, což se v současnosti jeví jako krajně složité. Oprava by se týkala úseku za lesem až po kapličku,“ upřesnil Borski.

V Hrádku zároveň projektují dvě úplně nové cesty, což je způsobeno rostoucí zástavbou v obci. Kdy je přesně budou dělat, to se ještě uvidí. „Projektová dokumentace se řeší už dosti dlouho, jedná se o zhruba 300 metrů,“ uzavřel starosta a dodal, že v Hrádku se starají o 26 kilometrů místních komunikací.

Další zprávy z regionu