Silnice v Neborech byla po opravě opět zničená

Frekventovaný úsek silnice, po které se řidiči dostávají z Nebor na obchvat Třince, byl opět poškozen. Před několika týdny přitom právě tam probíhala pokládka nového povrchu.

Na opraveném úseku cesty se asfalt shrnul na krajnici. Foto: mr

Ve čtvrtek a pátek minulý týden byl opět uzavřen úsek silnice č. I/68 od křížení se silnicí č. I/11 (pod Neborovským kopcem) po připojení na obchvat. Silničáři tam prováděli reklamační opravy. Na čerstvě opraveném povrchu se totiž čerstvě nanesený asfalt shrnul na okraj vozovky. „Poruchou na silnici v Neborech se zabýváme. Odstraňuje ji dodavatel stavby,“ potvrdila mluvčí Ředitelství silnic a dálnic Nina Ledvinová. Dodala, že opravu bude muset zhotovitel provést na vlastní náklady.

Problematický úsek byl přitom opravován minulý rok v listopadu. V červnu se tam prováděly reklamační práce, které se nepodařily.  „Tu rekonstrukci jsme prováděli za velice vysokých teplot a také v dalších dnech bylo hodě horké počasí. Když vezmete do úvahy, že tam jezdí jeden kamion za druhým, a navíc v tom místě brzdí před křižovatkou, dá se říct, že úsek je skutečně problematický,“ vysvětloval jeden ze zaměstnanců firmy, který si nepřál být jmenován. Doplnil, že během oprav udělali vše pro to, aby kousek cesty opravili tak, aby se situace již neopakovala.

Další zprávy z regionu