Sjezdovky ještě neosiřely, naopak hlásí dobré podmínky

V nížinách kvetou sněženky a lidé se už hojně věnují údržbě jízdních kol. Na horách se ale ještě lyžuje. A jak to vypadá, vleky i lanovky pojedou i o víkendu. Co bude pak, se uvidí. 

Na zimu a lyžování se těší i malí lyžaři. Na snímku je lyžařka na sjezdovce v Bukovci. Ilustrační foto: mr

Kdo ještě prozatím nechce dát zimním sportům vale, může zamířit třeba do Mostů u Jablunkova. „V sobotu se u nás jedou závody a doufáme, že snad budeme v provozu i v neděli. Chtěli bychom a doufáme, že nepřijde nějaká větší obleva,“ podotkl pracovník zimního střediska, které láká na novou čtyřsedačkovou lanovku i na dobře upravené sjezdovky.

V areálu v Bukovci  v Kempalandu je zatím sněhu dost. „Bohužel už ale máme nouzi o lyžaře. Návštěvníků ubývá, takže v tuto chvíli neumím odhadnout, jak dlouho ještě budeme moci fungovat. Samozřejmě záleží také na počasí, ale podmínky zatím máme dobré,“ řekla tamní vlekařka. Jak dál uvedla, v nadcházejícím víkendu by se ale snad ještě v Bukovci lyžovat mělo.

Zima kraluje i ve Ski areálu Severka v Dolní Lomné. „Jezdí k nám lyžařské kurzy a ostatní zase přitahuje nová lanovka. Takže návštěvníků máme zatím dost,“ je spokojený Marcel Bogocz. Dodal, že o víkendu budou moci lidé přijet a rozhodně si ještě skvěle zalyžují.

„Vlek pouštíme už jenom na malé sjezdovce, červená je na tom špatně. A zda budeme jezdit o víkendu? Určitě ano,“ potvrdil rovněž provozovatel areálu na Javorovém Jiří Valenta.

Pokud se lyžaři chystají ještě na sjezdovky, měli by si každopádně před odjezdem ověřit, jaká je aktuální situace na svazích. Může se totiž nyní měnit ze dne na den. Dobrou zprávou také je, že na mnoha místech se už jezdí za nižší ceny.

Další zprávy z regionu