Ski areál hledá nájemce

Ač ještě letošní lyžařská sezona neskončila, v Bukovci již myslí na tu příští. V současné době areál provozuje obec, ale ráda by ho pronajala. Jasno ohledně příští zimy by v Bukovci chtěli mít už na konci března.

V Bukovci se zaměřili na děti. Foto: ski areál

„Na příštím jednání zastupitelstva se budeme zabývat výběrem provozovatele areálu Kempaland na sezonu 2024 až 2025. Chceme s předstihem vědět, zda je o jeho provozování zájem, a to co jak nejdříve. Nebráníme se ani zahraničnímu provozovateli,“ nastínila starostka Monika Czepczorová.

Bukovecký areál se zaměřuje především na rodiny s malými dětmi. „Jarní prázdniny jsou v plném proudu a meteorologové hlásí vydatný déšť i oteplení. Tento týden mají prázdniny děti v okrese Karviná, pak v tom našem a my jsme museli zrušit večerní lyžování. Z důvodu vysokých teplot, srážek a silného větru rolba vyjíždí na svah pouze jednou denně,“ přiblížila starostka. Doufá, že ještě přijde studená fronta a že se podaří sezonu zahájenou těsně před Vánoci prodloužit. Na konci ledna byl areál v provozu bez přerušení 30 dnů.

Další zprávy z regionu