Ski areály: čekáme na sníh a lyžaře

Zima pomalu ale jistě přichází a spolu s ní ladí poslední přípravy před novou sezonou provozovatelé lyžařských areálů, samozřejmě také v našem regionu. Nehází flintu do žita. Pracují usilovně na tom, aby mohli zajistit skvělé podmínky pro návštěvníky.

Na zimu a lyžování se těší i malí lyžaři. Na snímku je lyžařka na sjezdovce v Bukovci. Ilustrační foto: mr

Provozovatelé ski areálů věří, že se nebude opakovat loňská sezona, kdy kvůli vládním opatřením nesměli spustit vleky. Pro veřejnost špatnou zprávou pak je, že kvůli narůstajícím cenám za energie budou muset zdražit.

Stačí, aby mrzlo, a sníh u nás najdete vždy. Touto větou láká lyžaře na svém webu ski areál Kempaland. A zatímco to v minulosti platilo bezezbytku, dnes k tomu musí bohužel dodat – a dovolí-li to epidemická situace a nařízení vlády. „Prozatím ale žádné restrikce nemáme, takže se připravujeme na sezonu. Vlastně už máme vše nachystané a čekáme jen na mráz a sníh,“ pousmála se manažerka areálu Andrea Ligotská.

Dva lyžařské areály mají v Dolní Lomné. „Ski areál chceme spustit 26. prosince. Hned po Silvestru se u nás rozjedou lyžařské kurzy, kterých má být celkem deset, máme obsazeno na několik let dopředu,“ řekl pronajímatel chaty Severka Radovan Koreň.

Zmodernizovaný Ski areál Armáda v Dolní Lomné s dvousedačkovou lanovkou si lyžaři prozatím příliš neužili. „V zimní sezoně 2019-2020 se lyžovalo jen 14 dní. Vloni jsme jezdili jen dvě neděle, jednalo se pouze o zkušební provoz, kdy jsme potřebovali lanovku vyzkoušet. Na letošní sezonu máme nachystanou lanovku se sjezdovkou, dětský pás s dětskou sjezdovkou a pracujeme na přípravě ještě jedné sjezdovky, zatím je to pořád v jednání,“ řekl vedoucí Ski areálu Lubor Pavlík.

Celý článek najdete v aktuálním Třineckém hutníku.

Další zprávy z regionu