Skvérko v Trisii zahájilo provoz

Sdílená kancelář, kterou si mohou podnikatelé pronajmout na hodinu, ale také i na několik týdnů, dnes zahájila provoz. Zájemci ji najdou v kulturním domě Trisia. Krom zázemí uvítají jistě i kuchyňku, lednici a možnost občerstvení i obědů. Bonusem je nádherný výhled na Třinec.

Sdílená kancelář v třinecké Trisii dnes slavnostně spustila provoz. Foto: mr

Sdílená kancelář nese jméno Skvérko. „Otevřením dáváme najevo, že chceme podporovat mladé i začínající podnikatele. Najdou zde potřebné zázemí a díky spolupráci s Třineckými gastroslužbami i možnost se při práci občerstvit,“ podotkl na slavnostním otevření ředitel Trisie Vojtěch Dohnal.

Ještě před tím, než sdílená kancelář vznikla, si udělal průzkum, zda o ni bude mezi lidmi zájem. A když zjistil, že ano, dostal projekt zelenou.

Primátorka Třince Věra Palkovská zmínila, že Třinec je propojen pupeční šňůrou s Třineckými železárnami a stejně tak i tento projekt vznikl společnými silami. „Na financování Skvérka se jednou třetinou podílelo město a dvěma třetinami právě huť,“ upřesnila primátorka. Připomenula, že jednou z priorit města je podpora podnikání. „Zázemí je velice důležité. Věřím, že ho zde najde spousta začínajících podnikatelů, kterým se bude dařit,“ dodala primátorka.

Skvérko je otevřeno. Symbolem je dort, který společně rozřízli Roman Heide, Věra Palkovská a Vojtěch Dohnal. Foto: mr

S jejími slovy souhlasí i generální ředitel Třineckých železáren Roman Heide. „Tato kancelář je novinka, která určitě podpoří mladost a svěžest současného města, které se neustále mění a v dalších letech prodělá další významné změny. Nedávno dokončený obchvat Třince je vstupní branou do tohoto regionu, lidé tudy projíždí cestou na Slovensko i do Polska. Umím si představit, že právě v Třinci a zde v kanceláři by mohlo být místo, kde se podnikatelé těchto zemí sejdou a dají dohromady třeba nějaký společný projekt,“ podotkl ředitel.

Připomenul, že součástí Skvérka je i menší sál, ve kterém se mohou konat větší pracovní porady nebo konference. I ten si mohou podnikatelé pronajmout.

Hned v první den se na místo přišlo podívat několik zájemců. „Pracuju z domu a musím říct, že je dost často složité oddělit rodinný život od toho pracovního. Tady si můžu pronajmout kancelář a vím, že těch několik hodin zde strávím intenzivní prací a když pak za sebou zavřu dveře, všechny pracovní problémy zůstanou zde a domů přijdu s čistou hlavou,“ vysvětlil Jaromír Adámek z Třince.

V coworkové kanceláři najdou místo čtyři zájemci o krátkodobý pronájem a čtyři o pronájem dlouhodobý. Otevřeno má v pracovní dny od 8 do 16 hodin. Krom pracovních míst u stolu je zde i odpočinková zóna a kuchyňka s lednicí.

Další zprávy z regionu