Hasiči, strážníci a policisté už sídlí v novém centru

Pod střechou nového Integrovaného výjezdového centra nalezly kvalitní zázemí pro svou práci složky Integrovaného záchranného systému v Českém Těšíně. V novém středisku se jako první „zabydleli“ hasiči, vzápětí městští strážníci a teď i státní policie.

Veškeré systémy mají strážníci plně pod palcem i na nové adrese. Foto: fm

Policisté z Českého Těšína se přestěhovali na nové pracoviště teprve před několika hodinami. „Od 15. května policisté obvodního oddělení Český Těšín a detašovaného pracoviště 1. oddělení obecné kriminality Karviná sídlí na nové adrese. Oddělení lidé naleznou v nově postavené budově, která je součástí Integrovaného výjezdového centra na adrese Sokolovská 2117,“ sdělila policejní mluvčí Zlatuše Viačkova s tím, že se na služebnu změnila i telefonní linka. Dozorčího útvaru tak bude možné zastihnout na čísle 558 731 800.

Centrum začali jako první obývat hasiči, když se do nové budovy přemístili 25. dubna. Za nedlouho je následovali také městští strážníci, kteří stěhovali nejen administrativu, ale také technické vybavení. Celý proces se však vázal k přepojení telefonní linky 156. Teprve když byl tento krok úspěšně dokončen, mohli strážníci svůj přesun zahájit.

Nové IVC v Českém Těšíně. Foto: fm

„Městští policisté se ocitají v modernějším prostředí, které jim pomůže lépe koordinovat práci s ostatními bezpečnostními a záchranářskými složkami,“ uvedla mluvčí Českého Těšína Dorota Havlíková. „Zásadní je, že si novou adresou budeme blízko s ostatními složkami. Kolikrát totiž zasahujeme společně a potřebujeme být v kontaktu,“ doplnil ředitel městské policie Petr Chroboczek.

Nové pracoviště skýtá například společné prostory, tělocvičnu, posilovnu či školicí místnost. „Ať strážníci, policisté nebo hasiči, všichni mají tak náročnou práci, že si zaslouží kulturní prostředí. Třetinu života jsme v zaměstnání, proto by tomu zázemí 21. století mělo odpovídat,“ uzavřel Chroboczek.

Další zprávy z regionu