Smilovickým dětem už nebude těsno

Sice ne přímo na Vánoce, ale přesto se předškoláci ze Smilovic mohou těšit na krásný dárek v podobě nových prostor školky. Přístavba, která rozšíří kapacitu mateřinky, má být hotova už do konce roku. Dětem se pak dveře otevřou 1. února.

Přístavba školky je už ve finále. Foto: tm

V obci rozšířením školky vznikne druhá třída – to je oddělení i pro menší děti. „Kapacita mateřské školy bude nově rozšířena o místa pro 16 dětí. Samozřejmostí je i nové sociální zařízení. Touto stavbou se školka zároveň propojila se sousední budovou základní školy, ve které je i jídelna. Tím budou mít kuchařky usnadněný výdej jídel,“ řekl nováček nejen na starostovském, ale i zastupitelském postu Smilovic Miroslav Sikora.

Stavba začala letos o prázdninách, přičemž hlavní prioritou bylo navýšení kapacity školky. Tím, že nová budova stojí mezi stávající školkou a školou, vznikl propojený komplex. „Celkové náklady činí 8,8 milionu korun,“ dodal starosta s tím, že obec získala dotaci ve výši 4,7 milionu korun z ministerstva pro místní rozvoj.

Čilý stavební ruch ovšem vládne i na druhé straně školní budovy. Smilovičtí staví novou tělocvičnu, kterou přístavbou napojí na stávající budovu základní školy.

Více se dočtete v aktuálním vydání Třineckého hutníku.

Další zprávy z regionu