Snow Film Fest se vrací do Třince

Mezinárodní filmový festival zimních cestovatelských a sportovních filmů se vrací do Knihovny Třinec. Filmové pecky plné ledu, sněhu a adrenalinu knihovníci promítnou v pátek 3. prosince od 19 hodin.

Festival přinese dokumenty z přírody plné sněhu a ledu. Foto: archiv knihovny

Na festivalu lidé zhlédnou filmy: Viktor – Mladý Viktor Beránek byl tak trochu rebel. Protirežimní názory a touha po svobodě ho dovedly až do Tater, stal se nosičem. Od roku 1969 vystřídal řadu tatranských chat, ale opravdovým domovem se mu stala Chata pod Rysy.

Crossing Lebanon – 10 dní, těžký batoh, puchýře, občas se ráno nechce vstávat a strašně zebou nohy. Zní to, jako když vyrazíš na skialpy s kamarády. Přesně. Harim, Luggi a Nico jsou totiž jako ty. A ty už jsi byl na skialpech v Libanonu? A jedeš?

Float to Ski – Middle Fork Salmon River v Idahu není řeka, na kterou jezdí zástupy vodáků a svahy třítisícovek nad jejím kaňonem nejsou běžná destinace, kam míří lyžaři na výpravy.

Hors Piste – Ti dva jsou nejlepší záchranáři horské služby široko daleko. Dalo by se říct, že zraněný lyžař má tedy štěstí v neštěstí, že se dostal do rukou právě jim.

Persian Lines – V podstatě se dá říct, že sníh je všude stejně bílý a technika lyžování je obdobná doma, v Alpách i v Asii. Tenhle snímek tě vezme na svahy íránských hor i do íránských ulic a na tržiště. Tady všude vládne vlídnost a laskavost. Nechce se věřit, že pár měsíců nato budou tytéž ulice plné násilí a protestů.

Další zprávy z regionu