Soubor Bajka finišuje s inscenací Čert a Káča

S přípravou dvojjazyčné inscenace Čert a Káča (Kasia i diabeł) finišuje v těchto dnech Bajka. Představení na motivy známé pohádky Boženy Němcové chce Loutkový soubor Těšínského divadla nabídnout divákovi pod otevřeným nebem.

Bajka plánuje hrát představení pod širým nebem. Ilustrační foto: th

Studování příběhu vyprávějícího o hloupém čertovi a prostořeké paličaté dívce nyní naplno pohlcuje členy souboru Bajka. Autorkou textů je Lena Pešák, autorem hudby pak Zbyhněv Siwek. Scénografii připravuje Edita Kodeda, režie se zhostil umělecký šéf Bajky Jakub Tomoszek.

„Představení potrvá přibližně tři čtvrtě hodiny, což je pro děti tak akorát. Uvidí všechny druhy loutek, které pocházejí z dílny našeho loutkaře Pavla Skorkovského,“ prozradil umělecký šéf Bajky.

Premiéra inscenace se bude konat 31. května na nádvoří Těšínského divadla. „Bude to dárek pro děti k jejich svátku. V případě nepříznivého počasí odehrajeme představení uvnitř, v souladu se všemi platnými bezpečnostními opatřeními,“ dodal. Prvního června Bajka vyrazí do Polska, Čerta a Káču zahraje v Kluczborku.

„Inscenaci chceme nabídnout základním a mateřským školám v našem regionu, ale také muzeím, hradům a zámkům. Plánujeme, že budeme hrát pod otevřeným nebem, jelikož se dá předpokládat, že současná preventivní opatření týkající se akcí pod otevřeným nebem přestanou platit dříve,“ předeslal Jakub Tomoszek.

 

 

 

Další zprávy z regionu