Soutěž Obec roku si chtějí Hrádečtí užít

O titul Obec roku 2023 se bude opět ucházet Hrádek. Starosta Robert Borski chce do akce zapojit co možná nejvíce lidí, aby byl případný úspěch kolektivním dílem.

V Hrádku velice dobře funguje spolkový život. Ilustrační foto

„Nejde nám ani tak o stuhu, ale spíše o soudružnost spoluobčanů. Jsme malinká obec, vidíme si skoro do talířů. Tato akce by nás měla ještě více stmelit, docílit, abychom táhli za jeden provaz,“ vysvětlil starosta.

Hrádek se už soutěže jednou zúčastnil. Získal tehdy Modrou stuhu za společenský život v obci. „Tehdy přijela hodnoticí komise, chodila s námi po vsi. Dorazilo i dost obyvatel a v jednu chvíli začali spontánně zpívat písničku „Płyniesz Olzo”. Nevím, kolik jich tam tehdy bylo, ale bylo to moc dojemné a krásné,“ zavzpomínal starosta.

Za velkého pomocníka v této soutěži považuje Centrum volného času Hrádek. „Když jsme ho před několika lety zřizovali, slyšel jsem námitky, že na vesnici nemá volný čas vůbec nikdo. Dnes se ukazuje, že je to přesně naopak a do centra chodí spousta lidí všeho věku,“ podotkl Robert Borski. Je to podle něj i ukazatel toho, že se lidé chtějí bavit a trávit volné chvíle společně. „A to je přesně základ pro soutěž Obec roku,“ dodal starosta Robert Borski.

Další zprávy z regionu