Spolu vysílá do boje o senát Stanislava Folwarcneho

Volební urny v našem regionu letos na podzim spolknou nejen kandidátky do obecních zastupitelstev, ale i do Senátu ČR. Koalice Spolu odtajnila, že do nich vyšle Stanislava Folwarczneho, náměstka hejtmana i bývalého místostarostu Českého Těšína.

V hledáčku médií se ocitl Stanislav Folwarcny, první známý kandidát do senátu v našem regionu. Foto: mr

„Náš silný region potřebuje silného kandidáta. A tím Standa bezesporu je,“ shodli se lídři regionální koalice Spolu. Sám kandidát je na boj o post senátora připraven. „Mým celoživotním tématem je školství a tím se chci zabývat i v budoucnu. Vím, že toto téma je před volbami vždy velice silné a po nich tak nějak upadá, ale u mne to rozhodně nehrozí. Jako bývalý učitel i ředitel školy vím moc dobře, že právě školství musí mít vždy prioritu,“ zdůraznil.

Pokud se do senátu dostane, zaměří se i na sportování mládeže, na podporu výstavby či renovací školních sportovních hal. Prozradil, že ho nesmírně těší, že například v Třinci by už o těchto prázdninách mělo začít růst nové zastřešené sportoviště u gymnázia. „Školy jsou dnes plné psychologů, a já jsem přesvědčen, že je to i tím, že se děti prostě nehýbají,“ upozornil.

O dalších plánech kandidáta do senátu si můžete přečíst příští týden v Třineckém hutníku.

Další zprávy z regionu