Sportoviště brzy otevře

Nového víceúčelového hřiště se v těchto dnech dočkali v Mostech u Jablunkova. Sportoviště nacházející se v nevyužité části akvaparku bude sloužit nejen žákům místní základní školy, ale také široké veřejnosti.

Velkou výhodou multifunkčního sportoviště je umělé osvětlení. Foto: ba

Do stavby hřiště o ploše 308 metrů čtverečních, jehož velkou předností je umělé osvětlení, se Mostečtí pustili počátkem listopadu loňského roku. Výsledkem půl roku trvajících stavebních prací je hrací plocha s hladkým umělým povrchem určená pro veškeré míčové sporty a gymnastiku. Součástí hřiště je pískové doskočiště, sklad cvičebních pomůcek a nářadí. Vedle hrací plochy vzniklo rovněž hlediště a střídačky pro hráče.

Výstavba hřiště vyšla na 9,6 milionu korun. Obecní pokladně ulehčila dotace ve výši 3,1 milionu korun z ministerstva pro místní rozvoj. „Od poloviny prázdnin budou moci na hřišti sportovat všichni zájemci. Primárně však bude určeno žákům základní školy, kteří v hodinách tělovýchovy doposud využívali sokolovnu, která už je mimo docházkovou vzdálenost,“ poznamenala starostka Mostů u Jablunkova Zuzana Sikorová.

Další zprávy z regionu