Sportovní hala je zatím v nedohlednu

Příběh nové sportovní haly v Hrádku začíná připomínat hodně špatný film. Jednoduše řečeno, tři roky se nic neděje, lidé v obci začínají byt naštvaní. Navíc přichází na přetřes otázka, zda bude velká hala dostatečně využitá.

Na tomto místě má stát nová sportovní hala. Foto: tm

Starosta Robert Borski je z dané situace slušně řečeno hodně špatný. „Firma, která nám před více než třemi roky začala projektovat sportovní halu, nedotáhla dílo do konce. Během vyřizování stavebního povolení s námi přestala úplně komunikovat, proto jsme se nakonec rozhodli smlouvu o dílo vypovědět. A tak jsme víceméně na začátku,“ shrnul. „Lidé poukazují, že o hale se jen mluví a nic se neděje. Těžko se to vysvětluje, možná jsme měli smlouvu vypovědět o něco dříve,“ dodal Borski.

Když už se vše vrátilo na začátek, první muž Hrádku si pohrává s myšlenkou postavit místo sportovní haly o něco menší klasickou tělocvičnu. „Napadlo mě to v souvislosti s novým hřištěm v centru volného času, jehož využití mimo dobu tělocviku a družiny je zhruba na polovině kapacity. Nesplnilo to mé očekávání. Proč pak stavět finančně náročnou velkou sportovní halu, která by nenašla plnohodnotné využití?“ položil si řečnickou otázku Borski. Zároveň řekl, že tohle téma dá do placu během zasedání zastupitelů 26. listopadu. „Je mi jasné, že se strhne debata, protože menší tělocvična neumožní, aby se v ní dal hrát na profi úrovni florbal, házená či futsal,“ dodal.

Další zprávy z regionu