Srdce Evropy tlouklo silně, na koncert dorazily davy lidí

Třinec se v neděli bavil a Třinec v neděli i pomáhal. Na koncert Srdce Evropy dorazily davy návštěvníků. Bavili se a také pomáhali, výtěžek totiž pomůže dětem v nouzi nebo třeba nemocnici.

Heidi Janků dokázala, že ještě nepatří do starého železa. Na pódiu řádila jako dvacetiletá. Foto: mr

Koncert Srdce Evropy dnes zaplnil centrum Třince. Lidé se přišli pobavit, ale i pomoci potřebným. Zároveň se zapojili do akce Evropský týden mobility. Prohlédli si staré automobily i autobusy, projeli se na elektormotorkách, elektrokolech či elektrokoběžkách. Děti si vyzkoušely jízdu na skateboardu, prošly se na chůdách nebo si vyzkoušely, jak se ovládají roboti.

Samotný koncert začal ve 14.30 hodin. Na pódiu se vystřídali postupně Jirka Hadaš a jeho rozverný program pro děti, kapela Coincidence, energická Heidi Janků s Heidibandem, a Marek Ztracený s kapelou.

Finanční dary od sponzorů spolu s výtěžkem z prodeje symbolických srdíček poputují jako každý rok na dobročinné účely a podpoří záslužnou činnost místních neziskových a příspěvkových organizací. Během koncertu se návštěvníci mohli zároveň seznámit s organizacemi, které v Třinci působí v sociální oblasti a poskytují své služby potřebným. Letošní Srdce Evropy podpoří celkem čtyři projekty, a to Dětskou skupinu Pampeliška a Osobní asistenci při Centru sociální pomoci Třinec, hematologicko-transfúzní oddělení Nemocnice Třinec na ocenění bezpříspěvkových dárců krve a plazmy, a příspěvkem na zdravotní kočárek pro Silvii Byrtusovou.

Více podrobností najdete ve středu v Třineckém hutníku.

 

Další zprávy z regionu