Srdce na dlani přivítá návštěvníky již potřinácté

Odborníci na onemocnění srdce se ve středu 22. května tradičně sjedou do třinecké Trisie. Nemocnice Podlesí, člen skupiny Agel, zde pořádá již 13. ročník odborné konference Srdce na dlani.

Na konferenci dorazí špičky z oboru. Foto: archiv pořadatele

Konference je určená nelékařským zdravotnickým pracovníkům. Akce zahrne necelou desítku přednášek zaměřených na specifické srdeční potíže, metody léčby i komplikace onemocnění srdce.

Podtitulem letošního ročníku je Srdce na pokraji života. Devítka přednášek, které konference nabídne, proto bude zaměřena například na témata jako Náhlá smrt u strukturálně zdravého srdce, Nemocné srdce z pohledu celostní medicíny nebo Spirituální potřeby srdcí na konci života.

„Již třináct let usilujeme v rámci konference Srdce na dlani o pestrý program plný aktuálních témat a nových poznatků, což by nebylo možné bez spolupráce s kolegy, kteří jsou v našem oboru špičkami. Jsem velmi rád, že tato spolupráce funguje a do Třince se na naši tradiční konferenci sjíždějí odborníci z řad nelékařských zdravotnických profesí z celé České republiky, aby si prohloubili své znalosti a vyměnili si nejnovější zkušenosti z kardiologie a ze spolupracujících oborů,“ říká Otakar Jiravský, odborný garant konference a lékař kardiologického oddělení Nemocnice Podlesí s tím, že i letos přijedou na konferenci zhruba dvě stovky zájemců z řad nelékařských zdravotnických pracovníků.

Letošní ročník konference Srdce na dlani odstartuje v třineckém Domě kultury Trisia ve středu 22. května v 15 hodin a potrvá zhruba pět hodin. Zájemci se mohou přihlašovat na adrese http://vzdelavani.nempodlesi.cz/ .

Další zprávy z regionu