Starosta Bystřice: Lokalita Na Mrozi zažila apokalypsu

Poklidná část Bystřice s názvem Na Mrozi si v listopadu prošla doslova peklem. Kvůli dopravním uzávěrám si řidiči znalí poměrů zkracovali cestu právě zde, navzdory zákazu vjezdu. Výsledek – úzká silnice je v podstatě na odpis.

Silnice a její okolí v lokalitě Na Mrozi dostaly zabrat. Foto: tm

Příčinou hustého provozu byly hned dvě různé opravy. Na staré silnici I/11 je do dubna 2021 dopravní uzávěra kvůli výstavbě nového mostu. Do toho „skočila“ oprava průtahu Hrádkem, který je ale objízdnou trasou kvůli zmíněné uzávěře. „Doprava v centru obce, a hlavně v lokalitě Na Mrozi, neuvěřitelně narostla. Lidé, kteří zde žijí, prožívali hororové chvíle. Ve špičce jsme zde během 10 minut napočítali 52 automobilů, i velkých, a to v obou směrech. Tři metry široká silnice je naprosto zničená včetně okolních trávníků, které místní udržují. Lidé byli naštvaní a já se jim vůbec nedivím,“ posteskl si starosta Bystřice Roman Wróbel.

„Až bude postaven most na staré silnici I/11, uvedeme silnici a její okolí v lokalitě Na Mrozi do původního stavu,“ zdůraznil starosta, kterého zaráží, že řidiči jedoucí od kruhového objezdu u sjezdu na obchvat Třince vůbec nerespektovali zákaz vjezdu. „Abychom předešli dalším případným nájezdům nezodpovědných řidičů, posílili jsme opatření zákazem vjezdu Na Mrozi z obou směrů. Dostanou se zde jen místní, zásobování a samozřejmě složky integrovaného záchranného systému,“ vypočetl Wróbel.

Další zprávy z regionu