Starosti s mosty neberou konce

Některé mosty v Komorní Lhotce dosluhují. V předchozích letech obec postupně opravila tři. Několik dalších na zásah stavbařů čeká.

Most na výjezdu z Komorní Lhotky směrem na Dobratice má nosnost sníženou na 4 tuny. Foto: AB

Aktuálně obec připravuje rekonstrukci dvou mostů. „Jeden je za saunou a další na komunikaci směrem na Dobratice a Vyšní Lhoty. Oba jsou v dost špatném stavu,“ poukázal starosta Komorní Lhotky Ivo Sztefek.

Na několika mostech dokonce byla už dříve preventivně snížena nosnost, například po mostě na výjezdu z Komorní Lhotky směrem na Dobratice mohou projíždět vozidla pouze o hmotnosti do čtyř tun.

Na rekonstrukci dvou mostů obec nechala zpracovat projektovou dokumentaci, zhotovitel ji má dodat do konce června. Následovat bude stavební řízení. „Příští rok nás bude čekat rekonstrukce minimálně jednoho z nich,“ řekl Ivo Sztefek.

Na katastru podhorské vesnice rozkládající se na 20 kilometrech čtverečních, jejímž územím protéká řeka Stonávka, Ráztoka a Černý potok, je několik desítek mostů. V majetku obce jich je 24, o několik dalších se starají jiní vlastníci. „Pak jsou zde ještě mosty, které nejsou ničí, nemají vlastníka. Do budoucna nás bude čekat řízení o určení vlastnictví a kdoví, jestli nám nespadnou do vínku další,“ poznamenal starosta Komorní Lhotky.

Další zprávy z regionu