Starostové si užili bezva dovolenou

Koronavirus překreslil dovolenou i starostům. Většinou si ji užili ve své vlasti. „A bylo super,“ říkají. Nic na tom nemění ani fakt, že třinecká primátorka si rozbila kolena, první muž Hrádku málem (ne)jednu schytal a starosta Nýdku, ač chtěl zhubnout, přibral.

Starostka Českého Těšína Gabriela Hřebačková má ráda hory. Foto: archiv starostky

„V předchozích letech jsme část dovolené trávili odpočinkem u moře a část aktivním pohybem. Letos jsme si ji celou užili aktivně – na kole, v přírodě, v lese. A bylo to úžasné,“ rozplývá se primátorka Věra Palkovská. Jak uvedla, obrovským pozitivem bylo, že si mohla dopřát mnoho času s rodinou. „Chodili jsme s vnoučaty na výlety, byli jsme v zoo, měla jsem čas s nimi blbnout. Jsem šťastná, že už mě vítají: ‚Je, přišla babi!‘ Že už to není tak jako dříve, když jsem za nimi přišla jen na chvíli, něco jsem jim přinesla a zase jsem musela spěchat za povinnostmi,“ má radost čtyřnásobná babička.

Aktivně prožila dovolenou také starostka Českého Těšína Gabriela Hřebačková. Pět dnů se v Rakousku poblíž Dachsteinu věnovala horské turistice. Týden pobývala v Královehradeckém a Pardubickém kraji. „Poznávali jsme různá zákoutí tohoto regionu, spojili jsme to i s cykloturistikou. O prázdninových víkendech jsem měla dostatek času a prostoru k tomu, abych pobývala v Komorní Lhotce a vyrážela odtud na výlety do našich nádherných Beskyd,“ řekla.

Více se o dovolených některých starostů našeho regionu dočtete v dnešním vydání Třineckého hutníku.

Další zprávy z regionu