Starý most šel k zemi, práce jsou komplikované

Výstavba nového mostu přes Tyrku na Závodní ulici pokračuje. Starý most šel koncem minulého týdne k zemi, stavebníci nyní pracují na nové konstrukci.

Bagr se zakousl do starého mostu. Na jeho místě vyroste nový. Foto: m

Výstavba nového mostu není jednoduchou záležitostí. Hotový by měl být do konce července, zdánlivě dlouhý čas ale stavebníkům dlouhý nepřijde, spíše naopak.

Minulý týden vyvrtali do země čtrnáct pilot a od pátku se zabývali demolicí starého mostu, což nebylo vůbec snadné. Museli bagrem odkrýt horní vrstvu a pak složitě rozdrtit ocelobetonovou mostní konstrukci.

„Nyní začneme dělat nové opěry mostu a následně postavíme nový. Je pravda, že je sice malý, ale musíme pracovat ve stísněných podmínkách a práce komplikuje i těsná blízkost železáren,“ podotkl stavbyvedoucí Martin Voldán.

Dalším oříškem bude dopravit na místo osm betonových nosníků, které jsou 18 metrů dlouhé. Usazovat je bude velký jeřáb. Právě pro něj bude práce komplikovaná kvůli nedostatku místa. Pracovníci pak mimo jiné dokončí spřaženou desku, izolaci, závěsné zídky, křídla, dosypou podpěry, dokončí dilatační závěry a následně vybudují římsy a chodníky. „Když to shrnu, tak termín na všechny práce je hodně krátký, skoro až šibeniční,“ dodal Martin Voldán.

Další zprávy z regionu