Starý most zmizel. Na jeho místě nyní roste nový

Série obnovy mostů v Komorní Lhotce pokračuje i letos. Tentokrát prochází rekonstrukcí mostní objekt na krajské silnici v centru obce, na návsi. Místo původního vyroste nový.

Doprava je nyní svedena na provizorní most. Provoz tam řídí semafory. Foto: Anna Bortlíčková

Stavbaři se pustili do práce v první polovině května. Přes potok Ráztoka postavili provizorní přemostění jen několik desítek metrů od starého mostu, který následně zbourali. „Stavba zahrnuje kompletní demolici stávajícího mostu a výstavbu mostu nového včetně přeložek inženýrských sítí,“ informovala mluvčí Moravskoslezského kraje Nikola Birklenová s tím, že předpoklad dokončení je do závěru října tohoto roku. „Stavební náklady jsou řádově 21 milionů korun, financovány budou ze Státního fondu dopravní infrastruktury,“ doplnila.

Doprava je po dobu realizace stavby vedena po provizorním přemostění, provoz je řízen světelnými semafory. Obec na svém webu upozorňuje místní a návštěvníky Komorní Lhotky na omezení provozu na krajské silnici na náměstí a apeluje, aby dbali dopravních značení.
„Je nezbytné, aby dbali zvýšené opatrnosti a také aby počítali s mírným zpožděním. Prozatím jsme nezaznamenali komplikace či kolizi,“ řekl v pondělí Hutníku místostarosta Jaroslav Szromek.

Někteří lidé poukazují na údajně dlouhý interval na světelné signalizaci. „Málem jsem tam vystála důlek. Naštěstí jsem si ale už našla objížďku,“ vyzrála na situaci cyklistka Marie F. „Časový interval byl přednastaven po dohodě s Policií ČR. Po zkušebním období přibližně do konce 30. týdne (konec příštího týdne, pozn. aut.) dojde k vyhodnocení a případné optimalizaci navržených intervalů,“ ujistila mluvčí kraje Nikola Birklenová.

Na zásah stavbařů ještě čeká několik mostních objektů na místních komunikacích. Obec aktuálně připravuje rekonstrukci dvou svých mostů, a to u sauny a směrem na Dobratice. „Jsme ve fázi přípravy projektové dokumentace, na níž už pracuje vybraný zhotovitel,“ upřesnil místostarosta Jaroslav Szromek. V předchozích letech obec postupně opravila už tři mosty.

Další zprávy z regionu