Stavební povolení pro halu je na cestě

Více než 10 let trvající příběh sportovní haly v Hrádku míří k cíli. Na obci očekávají stavební povolení na stavbu nové tělocvičny. Ve hře je však stále její velikost. Kvůli financím.

Místo, na kterém vyroste buď velká hala, nebo menší tělocvična. Foto: tm

Jak starosta Robert Borski řekl během jednání hrádeckých zastupitelů, odhadované náklady na stavbu haly s rozměry pro florbal a házenou byly při cenách na konci loňského roku 112 milionů korun.

„V částce není započítáno parkoviště, inženýrské sítě. Jedná se jen o halu o zastavěné ploše 1 455 metrů čtverečních. Dále bychom měli brát v potaz provozní náklady, které v poslední době enormně rostou,“ řekl starosta.

Kolegům zároveň nastínil, že menší tělocvična by vyšla na 40 milionů korun, přičemž zastavěná plocha by byla 623 metrů čtverečních. „V tomto případě jsem se inspiroval v Bukovci,“ dodal Borski s tím, že širokou veřejností bývají tato sportoviště využívána většinou od listopadu do března. V ostatních měsících lidé preferují sport na čerstvém vzduchu.

Že školáci tělocvičnu nutně potřebují, je jasné všem zastupitelům a jedná se jak o českou, tak o polskou základní školu. „Musíme tuto věc dotáhnout do konce. Patnáct let o hale mluvíme, a pořád nic nestojí. Vždy se objevila nějaká překážka,“ doplnil místostarosta Martin Byrtus.

Starosta hodil do pléna ještě jeden argument k zamyšlení. „Velká tělocvična je v sousední Bystřici, v Návsí dostavují sportovní halu. Byla by využívána velká hala v Hrádku? Vezměte si hřiště v Centru volného času. Spolky ho mají k dispozici zdarma, a hraje tam jen občas někdo,“ pravil Borski.

„Je vůbec možné změnit stavbu velké haly na malou?“ zněl dotaz z řad zastupitelů. „Je, a to změnou stavby před dokončením. Tím by se mohla dělat menší tělocvična,“ odpověděl starosta.

Více se dočtete v aktuálním vydání Třineckého hutníku.

Další zprávy z regionu