Stezka Ropice – Nebory získala peníze, brzy se začne stavět

Několik let připravovaná stavba společné stezky pro chodce a cyklisty z Ropice do Nebor může začít. Obci se na její vybudování podařilo získat peníze a tento měsíc už i vybrala zhotovitele.

Ilustrační foto: AB

Obousměrná trasa podél frekventované silnice I/11 bude na katastru Ropice dlouhá 632 metrů. Naváže na dvaapůlkilometrovou stezku pro chodce a cyklisty, jejíž dva úseky obec postavila už v letech 2013 a 2014. Ke stavbě poslední části, která propojí Ropici s Třincem, však vedla velmi komplikovaná příprava. Když už se obci konečně podařilo získat souhlasy všech vlastníků pozemků, neuspěla s žádostí o dotaci. Nicméně další rok se o dotační podporu ucházela znovu.

„Podali jsme hned dvě žádosti – jednu na Místní akční skupinu (MAS) Pobeskydí, druhou na Státní fond dopravní infrastruktury (SFDI). A v obou případech nám byla dotace schválena,“ neskrývá radost starostka Ropice Uršula Waniová.

První potěšující zpráva přišla z MAS Pobeskydí s financováním ve výši 95 procent tzv. způsobilých nákladů. „Minulý týden jsme dostali i rozhodnutí ze SFDI, kde by dotace činila 85 procent,“ řekla starostka. To už obec měla vybraného zhotovitele podle dotačních podmínek MAS.  Zastupitelé 9. dubna na zasedání formou telekonference schválili firmu, která nabídla nejnižší cenu – 3,4 milionu korun.

Více si můžete přečíst v aktuálním vydání Třineckého hutníku.

Další zprávy z regionu