Stopy draka Čmoudíka vedou do Těšínských Beskyd

Kdo má rád pohádku Když draka bolí hlava, může vyrazit na výlet. Přesněji řečeno, na pět výletů. Najde na nich rekvizity z natáčení, a navíc může vyhrát i pěkné ceny.

Kdo půjde po stopách draka, užije si spoustu pohybu a pěkných zážitků. Foto: archiv

Po stopách draka v Těšínském Slezsku, tak se jmenuje akce, která láká děti i jejich rodiče do Těšínských Beskyd. Vzniklo pět tras, na kterých si malí turisté pěkně protáhnou nohy, pokochají se krásnou přírodou a zároveň zavítají do míst, kde vznikala pohádka. Dozví se spoustu zajímavostí z natáčení a cestou narazí i na filmové rekvizity. Kdo bude mít žízeň, toho jistě osvěží Dračí nápoj, hlad zase zaženou regionální speciality.

Dračí stopy zavedou výletníky například na Hrčavu na Pomněnkovou louku, Do Dolní Lomné do dračí školy, do Hrádku na skalní útvar Belko, na zámek Fryštát v Karviné nebo do Muzea Třineckých železáren a města Třince.

Lidé navštíví místa, kde se natáčela pohádka.

Tvůrci projektu připravili pro malé i velké turisty také speciální dračí mapu. Pomocí ní se lépe zorientují v trasách a najdou v ní také místa, kde se nachází občerstvení i speciální razítka. Ta si dítka otisknou do mapy. Když budou minimálně tři, mohou zaslat fotku vyplněné Dračí mapy na e-mail: management@tesinskeslezsko.cz. Prvních 100 soutěžících získá zajímavou odměnu. Razítka jsou k mání například na Hrčavském gruntu, v Lomňanském muzeu nebo v Muzeu Třineckých železáren a města Třince, kde je i krásná výstava o pohádce i se samotným drakem Čmoudíkem.

Další zprávy z regionu