Strážníci cílili na cyklisty. Ti je potěšili

Cyklisté v drtivé většině mají na bicyklech povinnou výbavu. Vyplývá to z akce třineckých městských strážníků, která probíhala po tři týdny na přelomu září a října. Ovšem našli se i nezodpovědní hazardéři.

Ilustrační foto: th

Například jeden starší muž jel za tmy na staré favoritce, na níž neměl žádnou odrazku ani světlo. Rovněž jeho oblečení zrovna ve tmě nezářilo – modré rifle, tmavá bunda. „Jako řidič motorového vozidla potkat za šera takového cyklistu, tak mě přepadne chvíle hrůzy a mám pot na čele. Kdyby došlo ke srážce, následky na cyklistově zdraví mohou být veliké. Když jsme jej zastavili, říkal, že jede jen do garáže. Nakonec uznal, že chyba byla na jeho straně,“ řekl Robert Krejčí z třinecké městské policie.

Strážníci si k preventivní akci cíleně vybrali období, kdy se dříve stmívá a déle je tma. „Během tří týdnů jsme do terénu za tímto účelem vyrazili dvanáctkrát. Celkem jsme provedli 44 úkonů, z toho 12 pokut, zbytek byl řešen domluvou. Z naší strany se jednalo hlavně o prevenci,“ nastínil zástupce ředitele Městské policie Třinec Robert Sikora. „Zaměřili jsme se na povinnou výbavu kol – hlavně osvětlení. V tomto směru je nutno drtivou většinu cyklistů pochválit, že jízdní kola měli v pořádku,“ pokračoval zástupce ředitele.

Více přineseme v zítřejším vydání Třineckého hutníku.

Další zprávy z regionu