Strážníci operují i u hranic

Strážníci českotěšínské městské policie mají nové detašované pracoviště hned u mostu Družby. Jsou tak blízko míst, kde rádi tráví čas lidé bez domova, ale po ruce jsou i v případech, kdykoliv se něco přihodí v samotném centru města.

Detašované pracoviště je přímo u mostu Družby. Foto: tm

Ač pracoviště slouží teprve v řádu dnů, už se osvědčilo. V minulém týdnu našla hlídka strážníků spícího polského občana v zaparkovaném autě bez poznávací značky u mostu Družby. Po kontrole u přivolané Policie ČR bylo vše v pořádku. „Ale po lustraci na polské straně jsme zjistili, že dotyčný má za sebou majetkovou trestnou činnost i distribuci drog. Proto jsme ho předali polským kolegům,“ pověděl ředitel českotěšínských strážníků Martin Látka.

Pracovní náplní strážníků je patrolní činnost podél řeky Olše. Na dosah je centrum města včetně radnice, kde hlídka může v případě potřeby být z detašovaného pracoviště do pěti minut pěšky. „Naše přítomnost by měla odradit i lidi bez domova, aby se snažili dostat do budovy, ve které sídlíme společně s odborem kultury a informačním centrem. Což se stávalo,“ pokračoval ředitel.

Strážníci nebudou sedět na detašovaném pracovišti, ale budou hlavně v terénu. Pracoviště jim poskytuje zázemí nejen pro sepsání úředního záznamu, ale i možnost občerstvení. „Díky městu je kancelář dovybavena počítačem a zázemím pro sloužící strážníky. Operativně budeme pracoviště využívat dle potřeby i v nočních hodinách, ale hlavním záměrem je, aby veřejnosti bylo k dispozici ve všední dny od 6 do 14.30 hodin,“ uzavřel Látka.

Další zprávy z regionu