Střítež plánuje rekonstrukci chodníku přes celou obec

Hustá doprava neustále tíží obyvatele Stříteže. Podél frekventované silnice sice mají chodník, ale je ve velice špatném stavu. Má asfaltový povrch a na mnoha místech je zvlněný nebo s dírami.

Chodník podél hlavní silnice už není několik let v dobré kondici. Foto: mr

Lidé tak mnohdy při obcházení děr málem vstupují na vozovku. To se ale má změnit. Vedení obce plánuje velkou rekonstrukci.

„V tuto chvíli vybíráme firmu, která nám zhotoví projekt. Podle něj se pak uvidí, jak to půjde dál,“ uvedl starosta Stříteže Miroslav Jaworek. Jak dále řekl, nyní tedy nemá ani tušení, na kolik by mohla náročná rekonstrukce vyjít. „Situaci nám tam komplikují kaštany, takže investiční akci budeme muset řešit i s odborem životního prostředí. Projektant se tedy bude muset zabývat i kořeny stromů. Chodník v těchto místech bude muset mít šířku jen 1,5 metru, jinde to budou dva metry,“ pokračoval starosta. Jak dále upřesnil, asfaltový povrch nahradí zámková dlažba.

Obec se na rekonstrukci chodníku pokusí získat dotaci. „I tak to bude asi dost vysoká částka. Můžeme případně provést celou akci ve dvou etapách. Ale jak to bude, rozhodneme až ve chvíli, kdy budeme mít na stole projekt,“ dodal Miroslav Jaworek.

Další zprávy z regionu