Studenti z Agelu už zase pomáhají v nemocnicích

S podzimním rychle rostoucím počtem covid pozitivních pacientů a vytížeností personálu zdravotnických zařízení se žáci Agel Střední zdravotnické školy a Vyšší odborné školy zdravotnické v Českém Těšíně a Ostravě vracejí do zdravotnických zařízení.

Studenti opět přispěchali na pomoc. Místo učení pomáhají v nemocnicích. Foto: Agel

„Naši studenti se k výpomoci hlásili s vervou a dobrovolně. Více než 25 žáků střední a vyšší odborné školy nastoupilo do zdravotnických zařízení skupiny Agel. Jedná se převážně o žáky 4. ročníků oboru praktická sestra. V rámci své odborné praxe vypomáhají také studenti vyšší odborné školy. V nemocnicích máme i pár žáků 3. ročníků, kteří do zařízení docházejí v rámci brigády, na kterou nastoupili již v letních měsících,“ popsala zástupkyně ředitele Alžběta Panáková.

Žáci budou ve zdravotnických zařízeních vypomáhat zhruba čtrnáct dnů. Poté se dle situace stanoví, zda se vrátí zpět do školních lavic, nebo si svou službu v nemocnicích prodlouží.

Nejvíce žáků se nyní nachází v Nemocnici AGEL Třinec-Podlesí, kde se jich střídá celkem osm. Pomáhají ale například i v nemocnici v Českém Těšíně.

Další zprávy z regionu