Tandara chystá spoluhráčům góly

Jedna branka a šest asistencí. Bilance třineckého křídelníka Mariána Tandary v přípravě vypadá slibně. V zápase s Púchovem měl pravý záložník, který přišel do Třince před sezonou ze Žiliny, prsty ve všech třech gólech. Zatímco na podzim vysedával mezi náhradníky, teď si hlasitě říká o místo v základní sestavě.

Křídelník Marián Tandara si říká o místo v základní sestavě. Foto: ba

Zelenožlutý dres Žiliny, žádný jiný pravý obránce či záložník Marián Tandara nikdy nenosil. Loni v létě ho 20letý hráč poprvé v kariéře vysvlékl, když vyrazil na zkušenou do Třince. Pod Javorovým na podzim naskočil do většiny utkání, ovšem pouze coby žolík. Dosavadní průběh zimní přípravy však nasvědčuje tomu, že na jaře se to nejspíše změní.

Rychlonohý fotbalista prožívá zdařilou zimní přípravu. Proti Kvítkovicím připravil gól, v Žilině na domácím pažitu pak skóroval sám. Na dvou brankách se podílel v zápase s Frýdkem-Místkem a proti Púchovu se podílel na všech gólech svého týmu.

„Nahrál jsem na dva góly, mezitím Martin Samiec doklepl do brány mou střelu. Byly tam ještě další tři situace, které jsem mohl proměnit já nebo spoluhráči. Těší mě, že se dostávám do koncovky a připravuji šance pro spoluhráče. Mohlo by to být ještě lepší, ale někdy se ve zlomku vteřiny špatně rozhodnu, jindy spoluhráči udělají jiný pohyb nebo třeba já špatně načasuji přihrávku. Tohle musím zlepšit, stejně tak bych mohl dávat více gólů,“ prohlásil Marián Tandara.

Do Třince přišel jako pravý obránce, trenér Zbončák mu našel místo na pravém kraji zálohy. „Celou dobu jsem hrál beka, trenér ve mně vidí pravého záložníka. Zpočátku jsem si na pozici pravého křídla musel zvykat, teď už se na novém místě cítím docela dobře. Rád bych se probil do sestavy. Pokud se mi to povede, chtěl bych pokračovat ve vytváření šancí pro spoluhráče,“ doplnil rychlonohý hráč.

Další zprávy z regionu