Tankodrom přivádí řidiče k zoufalství

Ještě několik měsíců bude provizorní povrch vozovky na Školní ulici v Jablunkově tvořit kamenivo. Přestože město se ji snaží udržovat v co nejlepším stavu, některým místním pozvolna dochází trpělivost.

Poškozenou vozovku město provizorně opravuje. Foto: ba

Přes sto metrů dlouhý úsek vozovky na Školní ulici (mezi křižovatkou s ulicemi Za učilištěm a Sadová) s provizorním povrchem byl jedním z témat posledního zasedání místního zastupitelstva.

„Tímto místem se prakticky nedá projet na kole ani autem. U svého auta mám poškozené tlumiče. Když tudy procházím pěšky, musím si vzít vhodnou obuv. Vadí to nejen mně, ale i spoustě mých sousedů,“ namítala žena, která bydlí poblíž.

Zajímala se, proč poškozený úsek, ve kterém loňského roku společnost SmVaK repasovala šachty a kanalizační řad, které byly v havarijním stavu, město už dávno nenechalo zaasfaltovat.

„Podle nového zákona společnost provádějící opravy není povinna položit finální asfaltovou vrstvu, je to na vlastníkovi komunikace. Kdybychom v tomto místě živičný povrch položili, společnost opravující zastaralé vodovodní potrubí by ho znovu vytrhala, tudíž by to byly vyhozené peníze v řádu statisíců,“ argumentoval starosta Jablunkova Jiří Hamrozi.

Poškozenou vozovku na Školní ulici město provizorně opravuje průběžně. „V horkém počasí, kdy se práší, vozovku kropí naši hasiči. SmVak by měl ve zmíněném úseku dosypávat kamenivo a hutnit. Za určitý poplatek to děláme my, aby sem nemuseli dojíždět s těžkou technikou. Problém je v tom, že po přívalových deštích po projíždějících autech ve vozovce vznikají díry, které následně znovu opravujeme,“ vysvětlil starosta.

Nového živičného povrchu na Školní ulici se místní a také ti, kteří tudy projíždějí, dočkají na přelomu září a října, kdy město přistoupí k opravě silnic a výstavbě nových chodníků na ulicích Školní, Příčná, Zahradní a Za učilištěm.

Další zprávy z regionu