Nedočkavý muž se taxíkem sám odvezl domů

Jako neoprávněné užití cizí věci posoudili policisté počínání muže, který se sám odvezl cizím taxíkem domů. Majitel po několika hodinách auto našel a nahlásil událost policii.

Vozidlo taxislužby. Ilustrační foto: Designed by Mrsiraphol

Strážci zákona během minulých dní vyšetřovali kuriózní případ, který se odehrál na konci listopadu v Třinci. Třiačtyřicetiletý muž nasedl v ranních hodinách do taxíku na místo spolujezdce, aby se nechal odvést domů. Záhy však zjistil, že v autě nesedí řidič, a tak zprvu vyčkával.

Po chvíli netrpělivého čekání vzal situaci do vlastních rukou a přesunul se za volant. Vzhledem k tomu, že klíče byly v zapalování, pachatel nastartoval a odvezl se k místu svého bydliště asi kilometr a půl daleko. „Vozidlo řádně uzamkl, aby ho nikdo neodcizil a odešel,“ dodala mluvčí policie Eva Michalíková.

Majitel taxíku se vydal své auto hledat, což se mu přibližně za dvě hodiny podařilo a nález nahlásil policistům. Ti po prošetření situace muže obvinili z přečinu neoprávněné užívání cizí věci. „Podezřelému za tento skutek hrozí trest odnětí svobody až na dva roky,“ uzavřela Michalíková.

Další zprávy z regionu