Taxikář bez roušky vozil lidi

Vlastním očím nevěřili třinečtí městští strážníci minulý čtvrtek dopoledne. Během pochůzky zahlédli vozidlo taxislužby, ve kterém řidič neměl nasazenou roušku, přičemž spolujezdec ano.

Vozidlo taxislužby. Ilustrační foto: Designed by Mrsiraphol

„Vše jsme zdokumentovali. Je jasné, že spolujezdec nebyl rodinný příslušník, ale běžný klient,“ řekl zástupce ředitele třinecké městské policie Robert Sikora. Dodal, že toto porušení vládního nařízení bylo podstoupeno hygienické stanici. Podle Sikory je to standardní postup.

„Hlídáme dodržování vládních nařízení, což znamená i nošení roušek a zákaz shlukování. Drtivou většinu případů řešíme domluvou, upozorněním. Až v krajním případě postupujeme provinění hygienické stanici. Za měsíc, co nařízení trvá, se to stalo v 17 případech,“ upřesnil.

Kvůli nařízení strážníci naopak evidují nárůst dopravních přestupků v okrajových částech Třince, protože výlety do přírody jsou doporučeny. „Lidé míří do hor a auta parkují, kde se jim zamane. Jedná se například o Tyru, Guty a další. I tímhle se zabýváme. Jednou z nejrizikovějších věcí, kterou děláme, je třídění, usměrňování a kontrolní činnost na odběrném místě v nemocnici na Sosně. V úředních hodinách jsme k dispozici na magistrátu, kdyby byl nějaký problém. Tím, že jsme také v první linii, si na nedostatek práce nemůžeme stěžovat,“ uzavřel Sikora.

Další zprávy z regionu