Tělocvična gymnázia vyjde na desítky milionů

Už 65 let slouží tělocvična Gymnázia Třinec svým studentům. A protože je již dávno za svým zenitem, zřizovatel, tedy Moravskoslezský kraj, ji nechá zbourat a na jejím místě postaví novou. Investice vyjde na 73,4 milionu korun.

Nová tělocvična bude mít moderní design. Foto: studie

Míčové sporty, gymnastiku, atletiku, šplh, cvičení na kruhu či hrazdě. To a ještě více budou studenti gymnázia provozovat v hodinách tělesné výchovy. Musí si ale počkat.

„V tuto chvíli probíhá výběr zhotovitele díla. Pokud vše půjde hladce a bez komplikací, v dubnu začneme s demolicí stávající budovy a hned na to i stavět. Nová tělocvična by měla být hotová za rok a čtvrt,“ prozradila ředitelka školy Romana Cieslarová.

Nynější tělocvična pochází z padesátých let minulého století a podle slov ředitelky je více než morálně zastaralá. „Původně jsme uvažovali pouze o rekonstrukci, ale ukázalo se, že je vše v tak špatném stavu, že by rekonstrukce vyšla dráž než nová stavba,“ pokračovala Romana Cieslarová.

Studenti po dobu demolice a výstavby nové tělocvičny o hodiny tělocviku nepřijdou. Na jaře a na podzim budou cvičit venku, poté mají k dispozici malou posilovnu. Škola dočasně přebuduje i jednu třídu na provizorní tělocvičnu. „A budeme jednat s okolními zařízeními, aby nám poskytla prostory pro výuku. Bude to například dům dětí a mládeže nebo STaRS,“ upřesnila ředitelka. Dodala, že po nových prostorách pro tělesnou výchovu škola volá už mnoho let.

„Tělocvična bude mít moderní multifunkční sportovní povrch, plochu bude možné členit pro nejrůznější sporty, od těch kolektivních až třeba po gymnastiku,“ doplnil náměstek hejtmana Moravskoslezského kraje pro školství a sport Stanislav Folwarczny.

Další zprávy z regionu