Těšínské Slezsko představilo novou vlajku

Euroregion Těšínské Slezsko oslavil dvacet let své existence. Na mezinárodní konferenci, která se uskutečnila před několika dny v Těšíně, vyhlásil svůj výroční den, jenž bude připadat na 22. dubna, a představil vlastní vlajku.

Euroregion Těšínské Slezsko oslavil dvacetileté výročí. Foto: fm

Na konferenci vystoupily významné osobnosti, které stály v počátcích projektu, i ty ze současné doby. Organizátoři na jevišti přivítali mimo jiné i polského europoslance Jana Olbrychta, který stál u zrodu projektu a připomněl vzájemné dobré vztahy obou stran. „Na mnoha místech, když dojdou peníze, tak se partneři rozloučí. Na Těšínsku je tomu jinak, my jsme vztahy nebudovali kvůli penězům. U nás se nejprve pracovalo a až později podepisovaly smlouvy,“ řekl Olbrycht.

Organizace během konference vyhlásila Den Euroregionu Těšínské Slezsko, jenž bude připadat na 22. dubna. S tím se pak váže i vznik vlajky, kterou bude možné vidět na úřadech nejen během Dne Euroregionu, ale i při dalších významných dnech obou národů. „Úřady už vlajku dostaly, takže věříme, že ji budou odteď hrdě vyvěšovat,“ řekl předseda polské části Euroregionu Janusz Pierzyna.

Zda Euroregion Těšínské Slezsko plánuje každoroční oslavy, koho během jubilea vyznamenal, s kým podepsal deklaraci o spolupráci a kolik doposud v našem regionu proinvestoval, zjistíte v tištěném vydání Třineckého hutníku.

Další zprávy z regionu