Tetování je pro Lucii Haltofovou prací i koníčkem

Třebaže uměleckou školu nikdy nenavštěvovala a výtvarný talent v sobě nečekaně objevila až v období dospívání, během krátké doby se 31letá Lucie Haltofová z Hrádku stala vyhledávanou tatérkou.

Lucie Haltofová je úspěšnou tatérkou. Foto: ba

Jako spousta holek si Lucie Halfotová v dětství velmi ráda kreslila. „Nejraději jsem kreslila obličeje, lebky a také mayorské a vikingské motivy. Ovlivnil mě tátův hudební vkus, miloval rockovou hudbu. Byla jsem takovým samoukem. Zlom nastal v patnácti šestnácti letech, kdy jsem zjistila, že mi to opravdu jde,“ vzpomíná mladá žena na své umělecké začátky. S oblibou pořizuje portréty, ráda je také tetuje.

Tatérský kurs v délce 150 hodin absolvovala na Slovensku, otevřela si studio a před sedmi lety začala tetovat. Z koníčku se tak rázem stalo živobytí. „O tetování jsem se začala zajímat asi v šestnácti. Už tenkrát mě napadlo, že bych se mu jednou mohla věnovat. Učila jsem se sama na sobě, ostatně jako každý začínající tatér. Se svým tetováním jsem spokojená, pořád se mi líbí,“ přiznává Haltofová. Své tělo průběžně zdobí dalšími motivy, které úzce souvisejí s významnými událostmi jejího života.

Další zprávy z regionu