Titul Hrádku může přinést dva miliony, zvelebí centrum

Skoro dva miliony korun získala obec za druhé místo v celostátní soutěži Obec roku 2023. Vybuduje za ně kousek nové obecní cesty a pumptrackový okruh pro malé i velké cyklisty.

Ilustrační foto: tm

„Peníze za druhé místo máme sice přislíbené, ale musí to být v rámci investiční akce a dostaneme je formou dotace. Jsme tedy vázáni přísnými dotačními podmínkami,“ vysvětluje starosta Hrádku Robert Borski.

Dodal, že podle dotačních pravidel může obec zrekonstruovat místní komunikaci, ale parkoviště už možné není. „Proto jsme se rozhodli postavit kousek nové obecní cesty. Parkoviště, včetně podzemních kontejnerů na tříděný odpad, vybudujeme ze svého. A abychom využili celou částku, postavíme i pumptrackový okruh pro cyklisty, který je u dětí velice oblíbený,“ pokračoval starosta. Upřesnil, že vznikne mezi obecním úřadem a hlavní silnicí. Ale pouze v případě, že obec dotaci opravdu dostane.

V současné chvíli má obec hotovou projektovou dokumentaci včetně stavebního povolení. Pokud vše klapne, s pracemi by mohla začít ještě letos, nebo začátkem příštího roku.

Další zprávy z regionu