Tři andělé přilétli do Českého Těšína

Tři velicí andělé s píšťalami a houslemi se na počátku adventu objevili v Českém Těšíně. Jeden stojí na terase Kavárny Avion, druhý u autobusového stanoviště a třetí před nákupním centrem ve Svibici.

Jeden z andělů stojí na terase Kavárny Avion. Foto: ba

Andělé, kteří se počínaje letošním adventem stanou součástí vánoční výzdoby, dosahují výšky tří metrů a v průměru mají až 170 centimetrů. Anděly dodala rodinná firma z Opavy s téměř třicetiletou tradicí. Na výrobu jednoho anděla bylo použito téměř 4000 žárovek. Anděl váží 64 kilogramů, skládá se z několika části, aby se s ním při instalaci snadno manipulovalo.

„Osvětlení andělů je tvořeno světly s dvojitou ochranou vodiče, a navíc v provedení 24V, což je bezpečné napětí, aby se předešlo případným úrazům elektrickým proudem,“ řekla mluvčí Českého Těšína Marcela Hladká.

Andělé jsou připevněni na podstavcích ukotvených do země. „Ty mají zabezpečit jejich stabilitu a také zajistit, aby andělé zůstali stát na svém místě a občané města nebyli ochuzeni o sváteční atmosféru,“ řekla Marcela Hladká a dodala, že součástí vánoční výzdoby je rovněž veliká nasvícená baňka na náměstí.

Další zprávy z regionu