Tři body Třinci vystřelil kapitán Habusta

Když už se schylovalo k tomu, že utkání Třince s Varnsdorfem skončí remízou a trenéři Zbončák s Cieslarem si budou balit, zachoval se jako správný kapitán. Jakub Habusta se v nastavení opřel do odraženého míče a vystřelil svému týmu veledůležité tři body.

Domácí mohutně slaví gól kapitána Habusty. Foto: ba

Na třetí pokus to třineckým fotbalistům vyšlo. V prvním jarním klání na domácím hřišti zaskočili favorizovaný Varnsdorf a po výborném výkonu ho zdolali 2:1. Třinečtí uspěli po pěti zápasech bez výhry, na domácí půdě slavili po půlroce.

V existenčním utkání, v němž se rozhodovalo o osudu trenérů Zbončáka s Cieslarem, šli domácí do vedení po hlavičce obránce Slaninky. V dalším průběhu střetnutí však neproměnili devět vyložených šancí a necelých pět minut před koncem za to krutě pykali.

Ve druhé minutě nastavení jim vystřelil tři body kapitán Habusta – po předchozí obětavé práci kolegy Samiece. „Hned jsem věděl, že budu střílet. Řekl jsem si, že buď trefím budovu STaRS, nebo prostě dám gól. Je to můj první v sezoně, navíc takhle důležitý, o to větší radost z něho mám,“ vylíčil Jakub Habusta svůj dosavadní nejdůležitější zásah v třineckém dresu.

Po gólu se spontánně rozběhl směrem k rohovému praporku, se spoluhráči a členy realizačního štábu svůj zářez bouřlivě slavil u varnsdorfského autobusu. „Cítil jsem v tu chvíli obrovskou euforii,“ přiznal.

V závěru utkání tryskaly emoce na všechny strany. Kouřil opakovaně strčil do Samiece a vzápětí už Richter držel za krk Juřenu. Kromě Kouřila s Juřenou vyfasoval žlutou kartu i domácí kouč Zbončák  a dokonce také šéf klubu Hrazdílek.

FK TŘINEC – FK VARNSDORF 2:1 (1:0)

Branky: 19. Slaninka, 90+2. Habusta – 86. Kurka.

Rozhodčí: Raplík – Arnošt, Mojžíš.

ŽK: Machuča, Foltyn, Jursa, Juřena, Zbončák, Hrazdílek, Adamuška – Tanko, Zbrožek, Kouřil.

TŘINEC: Adamuška – Jursa, Foltyn, Brak, Slaninka – Habusta, Samiec – Holík (77. Hrdlička), Machuča (80. Tandara), Kania – Turyna (71. Juřena). Trenér: Zbončák.

VARNSDORF: Vaňák – Richter (90+4. Penc), Kouřil, Kubista, Kurka – Bláha – Schön (87. Ludvíček), Zbrožek, Ondráček (25. Osmančík), Samko (46. Dufek) – Tanko (90+4. Švanda). Trenér: Holeňák

Další zprávy z regionu