Tři dny na horách pobaví pěší i turisty

Krásná příroda, malebné výhledy, příjemné trasy, dobré jídlo a pití. To vše nabízí naše Beskydy. Lidé je mohou poznávat v sedle kol nebo si je projít pěšky. A nemusí jít jen o jednodenní výšlap, ale o vícedenní tour.

Chata Prašivá je oblíbeným místem turistů i cyklistů. Foto: mr

Provozovatelé beskydských horských chat Prašivá, Kmínek, Portáš, Skalka a Kamenitý začali spolupracovat a zvou návštěvníky, aby přišli či přijeli na více dnů a užili si krásy hor.

Milovníci horských kol jistě ocení trasu, která začíná u chaty Prašivá. První den tracku tedy může začít dojezdem k této chatě a přespáním zde. Další den se jede po hřebeni přes Ropičku, Slavíč, Sulov a Konečnou až na chatu Kmínek. Po přenocování cyklisté zamíří přes Bumbálku na Javorník a poté na chatu Portáš.

Cyklisté si mohou vybrat obtížnější trasu, která vede po turistických stezkách a vyžaduje nejen více zkušeností na horském kole, ale i jistou dávku fyzičky. Lehčí trasu zvládnou i méně zkušení výletníci, kteří se chtějí spíše kochat a o sportovní výkon jim až tak nejde.

Kdo dává přednost pěší turistice, nepřijde zkrátka. Může si zvolit trasu, která vede z chaty Skalka po hřebeni přes Polom a Slavíč na chatu Kamenitý.

Další den je možno pokračovat přes Ropičku na Prašivou. Návštěvník má možnost zažít jednak jedinečnou atmosféru tří horských chat s tradiční místní kuchyní a zároveň na vlastní smysly okusit zapadlý kout Těšínských Beskyd s hlubokými lesy, divokou přírodou, nádhernými výhledy do malebných údolí Beskyd, absencí wifi, mobilního signálu, lanovek a zástupu turistů.

Další zprávy z regionu