Tři třinecké restaurace děkují všem v první linii jídlem

Někdo umí šít roušky, někdo léčí a jiný zase vaří. Hned tři restaurace v Třinci se spojily a vaří těm, kteří se v boji proti koronaviru ocitli v první linii.

Hamburgery putovaly zdravotníkům v Nemocnici Třinec. Foto: mr

„Na samém začátku byla chuť poděkovat. Poděkovat těm, kteří nám v téhle těžké době pomáhají, kteří se starají o naše zdraví a bezpečnost,“ líčí počátky nápadu Tomáš Nový, majitel bistra Pochutnej si! Jak dále řekl, i přes současnou obtížnou dobu si s dalšími provozovateli řekli, že by třinecká gastronomie měla táhnout za jeden provaz. „Proto vznikl tento projekt, ve kterém bychom se chtěli stát nástrojem poděkování všech lidí z Třince. Chceme společně děkovat zdravotníkům, záchranářům, policistům, hasičům a všem, kteří v téhle době pomáhají, a kteří pracují s maximálním nasazením,“ upřesnil.

Tři podniky – bistro Pochutnej si!, Eco Burger a Terra Třinec se zapojují tím, co umí nejlépe, tedy vařením dobrého jídla. Lidé se zase mohou zapojit tak, že přispějí finančně. Číslo účtu najdou na Facebooku restaurací.

„Zájemci mohou posílat jakékoliv částky, které budou sloužit k nákupu surovin. Vše ostatní už je na nás – uvaříme, rozvezeme a budeme se usmívat, i když to pod tou rouškou nebude asi moc vidět,“ dodal Nový. Osobně zavezl hromadu jídla například zdravotníkům do Nemocnice Třinec.

Zatímco v Eco Burger a Pochutnej si! připravují spíše jídla, Terra Třinec přispívá něčím sladkým. „Vždy si mezi sebou rozdělíme, kdo a co kam veze. My děláme hlavně kávu a dezerty,“ vysvětlil Tomáš Gašpár z Terra Třinec. Jak dále řekl, zdravotníkům, hasičům či policistům například doručili Panna cottu, Tiramisu nebo štrúdl.

„Snažíme se jim tím zpříjemnit den. A jaké máme ohlasy? Jsou nadšení. Líbí se jim, že na náš projekt přispívají obyčejní lidé. Cítí tak jejich podporu. A samozřejmě je pro ně naše občerstvení zpříjemněním náročného dne,“ dodal Tomáš Gašpár.

Další zprávy z regionu