Třincem projde tradiční Tříkrálový průvod

Tři králové – Kašpar, Melichar a Baltazar, se svým doprovodem se opět projdou Třincem. Akce, která ve městě završí sváteční období a zároveň připomene, že začala tradiční Tříkrálová sbírka, se koná v neděli 6. ledna od 16 hodin.

Průvod, který povedou tři králové na koních, vyjde z náměstí TGM a zamíří na náměstí Svobody před kulturní dům Trisia. Tam na návštěvníky čeká kulturní program i bohaté občerstvení. Kdo se chce zapojit do průvodu, měl by se vybavit baterkou či čelovkou nebo jiným svítidlem.

Po celé republice začala dobročinná Tříkrálová sbírka. Koledníky se zapečetěnými pokladničkami můžete potkat i ve městech a obcích našeho regionu do 14. ledna.
Výtěžek tradiční sbírky pomůže potřebným a lidem v tísni. Většina vykoledovaných prostředků (65 procent) zůstává v regionu, kde byly vybrány. Další část využije na své projekty diecézní Charita, desetina výnosu pomůže potřebným v zahraničí, část jde na celostátní projekty Charity. Přehled konkrétních záměrů, které budou podpořeny v našem regionu, najdete na www.trikralovasbirka.cz.

Další zprávy z regionu