Třinec dnes uctil oběti války

U památníku na centrálním hřbitově na Folvarku se dnes sešlo vedení města Třince se školáky. Uctilo památku všech obětí druhé světové války. Připomenulo i historii osvobození našeho regionu. Počasí sice nepřálo, ale to nakonec asi nikomu nevadilo.

Vzpomínka na všechny padlé za druhé světové války. U památníku se dnes poklonily děti i radní. Foto: mr

Květiny, slova díků, trocha historie i zamyšlení se nad svobodou a tím, že není úplně automatická. To si dnes vyslechly dvě skupinky žáků. Jedna dorazila z Jubilejní Masarykovy základní a mateřské školy, druhá přispěchala ze Základní školy a mateřská školy Gustawa Przeczka s polským vyučovacím jazykem. Děti přinesly květiny a se zájmem naslouchaly.

Pomník na Folvarku. Foto: mr

„Je moc dobře, že si lidé každoročně připomínají konec druhé světové války. Mír není něco, co je automatické. Musíme o něj usilovat. Patrné je to o to více, když vidíme, co se děje na Ukrajině, kde mezi sebou bojují dva národy, které jsou si velice blízké,“ podotkla primátorka Třince Věra Palkovská. Třinec je podle jejích slov velice rozmanitý, žijí zde různé menšiny, proto je právě zde tolik důležitá tolerance a vstřícnost.

Další zprávy z regionu