Třinec má Miss World, korunku získala Krystyna Pyszková

Obrovský úspěch má na svém kontě třinecká rodačka Krystyna Pyszková. Dnes se v indické Bombaji stala Miss World 2024. Česká republika má tak po 18 letech opět světovou královnu krásy.

Nová Miss Krystyna Pyszková. Foto: archiv Krystyny

O korunku krásy zápolilo na 112 dívek z celého světa. Do finále postoupily spolu s Krystynou krásky z Libanonu, Trinidadu a Tobaga a Botswany.

Krystyna Pyszková měří 181 centimetrů, její míry jsou 86-59-89. Na Univerzitě Karlově studuje právo, v Rakousku také marketing. Nová miss má talent na malování, ráda hraje na příčnou flétnu a na housle. „Už od svých třinácti let se věnuji modelingu. Moc mě tato práce baví a naplňuje. Momentálně se podílím i na charitativním projektu, který je zaměřený na vzdělávání dětí v Tanzanii,“ prozradila o sobě novopečená Miss World. Miluje cestování a objevování nových zemí, kultur a lidí, posilování, jízdu na koni a věnuje se seberozvoji.

Krystyna Pyszková. Foto: archiv Krystyny Pyszkové

Soutěž Miss Czech Republic vyhrála studentka Krystyna Pyszková  už v roce 2022. Kvůli odkladům souvisejícím také s covidovou pandemií se světového finále účastnila až nyní. Také původně plánované místo konání Dubaj organizátoři nakonec změnili na Indii.

Před 18 lety se první Češkou, která vyhrála světovou soutěž krásy ve Varšavě, stala Taťána Kuchařová.

 

 

Další zprávy z regionu